2018 jõulud haiglas

Posted in: Uncategorized @et
Tags:

MTÜ Enneaegsed Lapsed koostöös enneaegsete laste vanematega ja teiste heasoovijatega tõid traditsiooniliselt kuuendat aastat järjest veidigi jõulurõõmu enneaegsete laste vanematele, kes veetsid oma jõulud haiglas. Paljudel haiglas viibivatel lastel olid need kõige esimesed jõulud ja me kõik teame, kui raske on haiglas viibitud aeg. 

Kõige esimesel aastal oli üheks kingituseks bodi, kuhu peale oli joonistatud meie Pingu ja juurde kirjutatud „Vaprake“. Meile üllatuseks mäletasid vanemad just seda kõige rohkem ning seetõttu otsustasime sellel aastal seda uuesti teha. Pöördusime Hege Runneli poole, kes joonistas ka „Maailmale nähtavamaks“ näituse juurde laste unistused. Hege väga soovis meile abiks olla ja nii sündis meie täitsa oma „Vaprake“. 

Pilt olemas aga nüüd oli vaja leida keegi, kes õmbleks meile bodid. Minibeebi oli valmis kaasa tulema projektiga ja õmbles meile vähem kui nädalaga 80 bodi – suuruses 44 ja 50. Lisaks kingitusena lisasid nad omaltpoolt pisikesed käpikud. 

Nüüd oli vaja pilt saada bodile, sellega tuli appi meie varasem koostööpartner Fifaa. Kingipakikese sees oli veel kreem, mis oli sobilik nii beebile kui ka emale. Pidev käte desinfitseerimine kuivatab väga ja seetõttu soovisime, et kink oleks ka praktiline. Lisaks kreemile oli pisikene mänguasi kangelasele. Kreemi ja mänguasjaga tuli meile appi Chicco. Suu tegid magusaks piparkoogid. 

Armsad päkapikud külastasid 20. detsembril Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliinikut ja 21. detsembril Pelgulinna Sünnitusmaja, Tallinna Lastehaiglat ja Ida-Tallinna Keskhaiglat. Kokku viisime nelja haigla peale 80 kingipakikest. Lisaks Tallinna Lastehaigla intensiivraviosakond sai endale 100 imelist kaheksajalga, kes on toeks enneaegselt sündinud lastele. Nimelt kaheksajala kombitsad meenutavad beebile nabanööri, mis annab ühtlasi lapsele ka turvatunde. 2018 aasta lõpus oli meile kokku saadetud 1229 kaheksajalga, millest 730 on tänaseks viidud haiglatesse. Kui seal saab otsa, siis viime omaltpoolt juurde. Samuti need lapsevanemad, kes haiglas 2019 aastal mingil põhjusel ei ole kaheksajalga saanud aga soovib seda saada, siis võib pöörduda meie poole kiri@enneaegsedlapsed.ee. Jaanuari kuu lõpus teeme kaheksajalgadest lõpliku kokkuvõtte. 

Soovime omaltpoolt tänada väga enneaegsete laste vanemaid ja teisi heasoovijaid, kes toetasid meid, et soetada kingipaki sisu. Suur tänu ka meie päkapikkudele, kes andsid edasi oma jõulusoovid haiglas viibivatele vanematele. Suur tänu ka kõikidele heategijatele, kes heegeldasid kaheksajalgu. 

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options