Esmaabikoolitus lastele

Posted in: Uudised
Tags:

MTÜ Enneaegsed lapsed korraldas laupäeval, 09.06.2018, esmakordselt esmaabikoolitust, mis oli suunatud just lastele. Koolitusel osales kokku 36 last vanuses 3-10.

Koolituse alguses Pingu, Eva ja hiireprintsess Kerli istusid lastega koos maha ja rääkisid, mis kokkupuude kellegil esmaabiga on varasemalt olnud. Lastele näidati, millal panna plaastrit ja millal kasutada sidet – kõik toimingud sai koheselt Pingu peal ära katsetada. Loomulikult räägiti ka sellest, et millal tuleks kutsuda kiirabi ja kuidas öelda kiirabile oma asukoht, kui täpset aadressi ei tea.  Lapsed olid väga aktiivsed ja uudishimulikud.

Koolituse teisel poolel rääkisid Eva ja hiireprintsess Kerli sellest, et mida teha siis kui märkad oma sõpra pikali maas. Kuidas kontrollida, kas ta hingab? Eva mainis lastele, et ka telefoniga saab kontrollida, kas inimene hingab. Suuremad lapsed haarasid koheselt oma telefonid ja katsetasid järgi – uskumatu, täitsa töötas. Lapsed proovisid veel, kuidas pöörata teadvusetut inimest külili asendisse. Täiskasvanut saab kambakesi väga edukalt ümber pöörata.

Samal ajal, kui lapsed õppisid juurde uusi tarkusi, said lapsevanemad osaleda vestlusringil. Vestlusringis räägiti omavahel lapsevanemate rõõmudest ja muredest. Vanematega rääkisid kogemusnõustajad Kristel Kukk ja Marianne Tobro.

Peale koolitust olime väga tänulikud ja rõõmsad, et kõik läks suurepäraselt. Iga laps sai koolituse lõpus ka tunnistuse ning pildi koos Pinguga. Järgmine esmaabikoolituse võimalus on enneaegsete laste perepäeval, loe täpsemalt SIIT.

Vaata ka meie vahvad galeriid esmaabikoolitusest:

 

 

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options